Masuratoare topografica - masuratori GPS

Lucrari topografice constructii masuratori GPS

Realizam masuratori topografice in diverse scopuri, precum si masuratori de mare precizie cu ajutorul GPS-ului. Dezmembrare constructii, parcelare teren, dezmembrare teren, plan de amplasament.

Topografie

     Topografia se ocupa cu proiectarea si executia lucrarilor tehnice ingineresti pentru amplasamente de constructii civile, industriale, retele edilitare si cai de comunicatii.
     Ca si notiune de baza, topografia este o ramura a geodeziei si se ocupa cu tehnica masuratorilor pe o suprafata relativ mica (considerata plana), precum si cu tehnica reprezentarii grafice sau numerice a suprafetelor masurate in scopul intocmirii de harti si planuri.
     Topografia inginereasca este folosita pe arii restranse, cu o precizie deosebit de ridicata, si facem referire la ea cand vorbim despre: reteaua topografica de constructii (RTC), plan de situatie cu cote si curbe de nivel, ridicare topografica a fatadelor unor cladiri, asistenta topografica in constructii, etc.
     Topografia inginereasca se realizeaza dupa doua criteri de masurare: planimetrie si altimetrie. Planimetria este parte a topografiei care studiaza metodele si instrumentele necesare reprezentarii pe o harta sau pe un plan a proiectiei orizontale a obiectelor de pe suprafata pamantului. Altimetria este acea parte a topografiei care se ocupa cu studiul metodelor si instrumentelor de nivelment folosite la determinarea diferentelor de nivel, a altitudinilor sau cotelor punctelor terenului si cu reprezentarea reliefului pe planuri si harti.
     Lucrarile topografice din zilele noastre inglobeaza trei componente: lucrari de cadastru, pentru delimitarea si stabilirea situatiei juridice a terenurilor, lucrari totpografice propriu-zise, pentru masurarea elementelor de structura si conformatie a suprafatelor, adunand informatii esentiale, necesare arhitectilor, constructorilor, pentru ridicarea diferitelor edificii, de la simple ansambluri rezidentiale, pana la constructii mai elaborate, si lucrari de amplasament, ce presupun indicarea pozitiei exacte a fiecarui element de pe o anumita suprafata de teren.
     O documentatie tehnica topografica foloseste in general in domeniul contrcuctiilor, in domeniul proiectarii si arhitecturii, in obtinerea de harti si planuri, in reamenajarea infrastructurii, in extinderea retelelor edilitare si a cailor de comunicatii, in determinarea reliefului Pamantului, in realizarea planurilor de stituatie, etc.

Masuratori GPS

     Determinarea coordonatelor planimetrice se realizeaza cu echipamente GPS profesionale in sistemul de referinta Stereografic 1970. De asemenea, acestea pot determina coordonatele geografice ale oricarui punct de pe suprafata terestra in vederea folosirii ulterioare a oricarui aparat GPS.
     Sistemul de Pozitionare Globala (GPS) si Sistemul Global de Navigatie a Orbitelor Satelitilor (GLONASS) permit determinarea pozitiei, si, in consecinta, localizarea, urmarirea echipamentelor si a vehiculelor, precum si a semnalelor luminoase de urgenta.
     Cel mai important aspect il reprezinta utilitatea acestui tip de sistem. Prin masuratori GPS se pot localiza si amplasa cu exactitate limitele administrativ-teritoriale al unui judet, delimitarea unei limite de proprietate, pozitionarea globala exacta al unui imobil, identificarea oricarei suprafete in spatiul din care aceasta face parte.
     Acest tip de lucrari este strans legat de ramura topografiei, ele converg prin definitie si se completeaza reciproc, in vederea obtinerii unor date de referinta de precizie.

Topografie si masuratori GPS

Proiectare lucrari topografice

 • Plan de situatie pentru orice tip de platforma, incluzand curbe de nivel;
 • Profile longitudinale si transversale;
 • Calcule pentru determinarea volumului de pamant excavat sau de umplutura;
 • Modele 3D a reliefului in diferite stadii.

Executie lucrari topografice

 • Realizarea Retelei Topografice de Constructii (RTC);
 • Trasarea contururilor cladirilor, a axelor si cotelor din proiect ;
 • Nivelment de mica si mare precizie;
 • Urmarirea comportarii in timp a constructiilor;
 • Masuratori pentru determinarea volumului de pamant excavat sau de umplutura;
 • Masuratori pentru determinarea adancimii lacurilor sau a raurilor;
 • Ridicari topografice pentru orice tip de platforma;
 • Relevee.

Sisteme si Masuratori GPS

 • Determinarea exacta a coordonatelor X,Y si Z in orice zona a tarii;
 • Realizarea si indesirea retelelor topografice de sprijin;
 • Realizarea si indesirea retelei geodezice prin metode clasice sau prin metode GPS;
 • Monitorizari ale deplasarilor in timp (Studiul deformatiilor);
 • Masuratori de inalta precizie folosind metode GPS.

Preturi servicii topografie si masuratori GPS

Masuratori GPS, parcelare teren, dezmembrare teren, plan de amplasament.

Suntem solutia cea mai potrivita, in cazul in care aveti de efectuat lucrari din acest domeniu de activitate.